Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Διακρίσεις στους σχολικούς αγώνες Δυτικής Αττικής.

Οι μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας, όπου συμμετείχαν τα σχολεία όλης της Δυτικής Αττικής.



Συγκεκριμένα: Η μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης Σαχόλη Έλενα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα.
Η ομάδα σκυταλοδρομίας των κοριτσιών του σχολείου μας πήρε επίσης το χάλκινο μετάλλιο. Διακρίνονται από αριστερά οι μαθήτριες Μπεθάνη Πέγκη, Παπαγιάννη Ευτυχία,Κάρκα Κων/να και Μανέτα Μαρία. Ακόμα η ομάδα σκυταλοδρομίας των αγοριών έχασε την τρίτη θέση για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου και κατετάγη τέταρτη. Τέλος και οι υπόλοιποι μαθητές μας που συμμετείχαν προσπάθησαν για το καλύτερο καταλαμβάνοντας αξιοπρεπείς θέσεις κατάταξης. Συγχαρητήρια σε όλους και μεγαλύτερες επιτυχίες!!!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το παιχνίδι στην ύπαιθρο και τα οφέλη του.



Κάποτε το καλοκαίρι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να παίξουν τα παιδιά έξω στη φύση, στις πλατείες, στις αλάνες,στο βουνό και στη θάλασσα. Στις μέρες μας όμως τα πράγματα άλλαξαν. Τα παιδιά είναι καθηλωμένα για ώρες μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή της τηλεόρασής τους. Σύμφωνα με έρευνες ειδικών επιστημόνων τα περισσότερα παιδιά μέχρι να πάνε στο νηπιαγωγείο έχουν περάσει 5.000 ώρες μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης. Αυτό πρέπει να σταματήσει και τα παιδιά πρέπει να βγουν έξω από το σπίτι για να παίξουν. Το υπαίθριο παιχνίδι προσφέρει πολλά οφέλη που δεν υπάρχουν στο σπίτι. Τα παιδιά γυμνάζονται επί ώρες χωρίς να το καταλαβαίνουν, ο κίνδυνος παχυσαρκίας μειώνεται, εκτονώνονται με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο επιθετικά, αποκτούν σωματικές δεξιότητες, κοιμούνται καλύτερα και είναι γεμάτα ζωντάνια και υγεία. Επιπλέον παίζοντας με άλλα παιδιά κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεννοούνται και να εφαρμόζουν κανόνες. Ας μη στερήσουμε όλα αυτά τα οφέλη από τα παιδιά μας αυτό το καλοκαίρι και ας τα βγάλουμε έξω από το σπίτι για να χαρούν και να απολαύσουν το παιχνίδι!!!