Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η 25η Μαρτίου γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα ως ημέρα εθνικής παλιγγενεσίας το 1838. Η καθιέρωση της γιορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του τότε Δημάρχου της Αθήνας Δημήτρη Καλλιφρονά. Ο εορτασμός άρχισε την παραμονή το βράδυ με 21 κανονιοβολισμούς. Και την άλλη ημέρα ανήμερα του Ευαγγελισμού η Αθήνα ξύπνησε με άλλους 21 νέους κανονιοβολισμούς. Αριθμός συμβολικός που σήμαινε το 21 της επανάστασης. Στη συνέχεια άρχισαν να χτυπούν πανηγυρικά οι καμπάνες ολων των ιερών ναών . Το πρωί της 25ης Μαρτίου του 1838 εψάλη δοξολογία στον τότε Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ειρήνης στην οποία παραβρέθηκε και ο βασιλιάς Όθωνας ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα. Το απόγευμα οργανώθηκε από το Δήμο χορός στην πλατεία των παλιών ανακτόρων, στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι νέοι της πόλης ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Το χορό παρακολούθησαν και πολλοί από τους αγωνιστές της επανάστασης. Τη νύχτα ο Δήμαρχος φωταγώγησε με φανάρια λαδιού τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και την Ακρόπολη δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη γιορταστική ατμόσφαιρα για τους Αθηναίους. Έτσι το 1838 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου, ως μέρα μνήμης και τιμής των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821. Μετέπειτα καθιερώθηκε ως μια από τις δυο εθνικές επετείους της πατρίδας μας.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011




Το σχολείο μας συμμετείχε στην φετινή καρναβαλική παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Μεγάρων, με πολυπληθή ομάδα από μαθητές και γονείς. Οι στολές της ομάδας μας ήταν "Ρομπέν των Δασών" για τα αγόρια, "Φωτιά στα Μπατζάκια μας και Μπαλόνια" για τα κορίτσια. Η συμμετοχή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γιατί ομολογουμένως δώσαμε κέφι και ζωντάνια με την παρουσία μας στην παρέλαση.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, καλούμαστε όλοι να σβήσουμε για μια ώρα όλα τα φώτα του σπιτιού μας,
συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη συμβολική "Ώρα της Γης" , μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης όλων μας για την κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη μας.
Η εξοικονόμηση ενέργειας από όλους μας είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να σταματήσει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με τις τόσο ολέθριες συνέπειες.
Έτσι πέρα από τη συμβολική συμμετοχή μας στη δράση του Σαββάτου, πρέπει η εξοικονόμηση ενέργειας να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια.