Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του σχ. έτους 2010-2011 στην αυλή του σχολείου.
Από νωρίς το πρωί οι γονείς των μαθητών προσήλθαν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.
Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία του Διευθυντή κ. Ξηντάρα Χρήστου.
Μετά οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν σε ομαδικά αγωνίσματα όπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν στη νίκη. Στο τέλος νικητές και ηττημένοι καταχειροκροτήθηκαν από όλους.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα χάρη στις συντονισμένες κινήσεις των συμμετεχόντων.
Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης αποχαιρέτησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.
Τέλος η γιορτή έληξε με ευχές για καλό καλοκαίρι και με ανοιχτό χορό όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ VOLLEYBALL.


Οι επιτυχίες στους σχολικούς αγώνες Δυτικής Αττικής συνεχίστηκαν και με την μεικτή ομάδα volleyball του σχολείου μας.
Συγκεκριμένα η ομάδα μας έπαιξε στον τελικό με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και το προβάδισμα στο σκορ έπαιρνε πότε η μια ομάδα και πότε η άλλη. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το κέρδισαν οι αντίπαλοί μας με σκορ 31 - 28.
Έτσι η ομάδα μας κέρδισε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Για τη μεγάλη τους αυτή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της ομάδας αξίζουν τα συγχαρητήριά μας και τις ευχές μας για ανάλογες επιτυχίες και του χρόνου!

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.


Η ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας κέρδισε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στους σχολικούς αγώνες Δυτικής Αττικής, που διεξήχθησαν την περασμένη Τρίτη 7 Ιουνίου στο Δασκαλάκειο Γυμναστήριο Ελευσίνας.
Για να το καταφέρει αυτό έπαιξε έναν προκριματικό αγώνα, έναν ημιτελικό και τον τελικό.
Στον προκριματικό η ομάδα μας κέρδισε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου με σκορ15 - 0.
Στον ημιτελικό, μετά από έναν αμφίροπο και συναρπαστικό αγώνα, η ομάδα μας κέρδισε και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας με σκορ 5 - 4.
Στον τελικό οι αθλητές μας προσπάθησαν αρκετά αλλά λίγο το άγχος, λίγο η κούραση και η αστοχία δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τη νίκη και να στεφθούν πρωταθλητές. Έτσι έχασαν με σκορ 5 - 1 από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας και τους ευχόμαστε του χρόνου να είναι πρωταθλητές!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Στο σχολείο μας ο εορτασμός αυτός ξεκίνησε με διαλογική συζήτηση τύπου κοινοβουλίου την οποία συντόνισε ο διευθυντής κ. Ξηντάρας Χρήστος.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανάγκη ορισμού αυτής της παγκόσμιας γιορτής από τον ΟΗΕ.
Στη συνέχεια οι μαθητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το περιβάλλον και στις αιτίες που τα προκαλούν.
Τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που τονίστηκαν ήταν η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους, των υδάτων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος,η καταστροφή των δασών και οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές που συνοδεύονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι αιτίες που προκαλούν τα παραπάνω προβλήματα όπως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων , η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, τα σκουπίδια και κάθε είδους απόβλητα, οι πυρκαγιές , η οικοπεδοποίηση και γενικά η αλόγιστη εξάντληση των φυσικών πόρων από τους ανθρώπους.
Τέλος τα παιδιά πρότειναν καθημερινές πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν από όλους ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφή. Ως τέτοιες ανέφεραν την ανακύκλωση των σκουπιδιών, την οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, την προσεκτική χρήση του νερού, τη χρήση του ποδηλάτου και των μέσων μαζικής μεταφοράς στις μετακινήσεις, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες αναδάσωσης, και η δημιουργία χώρων πρασίνου σε κάθε δρόμο , πλατεία και γειτονιά.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Την Κυριακή το πρωί οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, φύτεψαν με δεντράκια και καλλωπιστικά φυτά το προαύλιο και το μικρή πλατεία μπροστά από το σχολείο.
Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν με μεγάλη όρεξη και μέσα σε τρεις ώρες περίπου οι χώροι γέμισαν με όμορφα φυτά και έγιναν αγνώριστοι.
Την τεχνική υποστήριξη και όλα τα φυτά μας τα παρείχε ο Δήμος Μεγαρέων.
Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, μας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης Ιωάννης ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους τόνισε τη σημασία απόκτησης οικολογικής συνείδησης. Στο τέλος φωτογραφήθηκε μαζί μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας σε κάθε ανάλογη δράση.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

5 ΙΟΥΝΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Στις 5 Ιουνίου ολόκληρος ο κόσμος γιορτάζει την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος". Καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. ως μέρα γιορτής και μνήμης για το περιβάλλον. Σκοπός της είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε όλοι το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον και την προστασία του.
Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα "Δάση: Η φύση στην υπηρεσία μας".
Στα πλαίσια αυτής της παγκόσμιας γιορτής, ο Δήμος μας διοργανώνει ένα διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων.
Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις εκδηλώσεις και την Κυριακή 5 Ιουνίου, μαθητές από όλες τις τάξεις θα φυτέψουν με καλλωπιστικά φυτά και δεντράκια την πλατεία που βρίσκεται μπροστά στο σχολείο μας.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Το Καστάνειο Λαογραφικό Μουσείο Μεγάρων στεγάζεται σε μια σύγχρονη και ευρύχωρη αίθουσα επί της οδού Δημ. Σχινά 1.
Ιδρύθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2009 με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις δαπάνες του ιδρυτή του, κ. Σπυρίδωνα Μπερδελή.
Το Μουσείο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κιβωτός της ελληνικής μας παράδοσης και ως μια εστία πολιτισμού που εκπέμπει ζεστασιά και αγάπη.
Στο ισόγειο εκτίθενται υπέροχα δημιουργήματα της γυναικείας δεξιοτεχνίας (τοπικές ενδυμασίες) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλες προθήκες.
Στο Μεσοπάτωμα έχουν τοποθετηθεί αυθεντικά έπιπλα, υφαντά, κασέλες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, διακοσμητικά,εργαλεία,κεραμικά και χάλκινα.
Ακόμα το Μουσείο διαθέτει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό, του οποίου ο όγκος υπολογίζεται σε 5000 φωτογραφίες που χρονολογούνται από το 1780 μέχρι την εποχή μας.
Κύριος στόχος του Μουσείου είναι η ανάδειξη και η διατήρηση της λαογραφίας και της παράδοσης της πόλης των Μεγάρων.