Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

37 χρόνια έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Μια εισβολή που κόστισε σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές σε όλον τον ελληνισμό.
Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής και κατοχής της βορειοανατολικής Κύπρου, που δυστυχώς διαρκεί μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Παρακολουθήστε ένα βίντεο που έφτιαξα με τους χώρους του σχολείου μας.
My School Slideshow: 5’s trip to Μέγαρα, Αττική, Ελλάδα was created by TripAdvisor. See another Μέγαρα slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ.

Επειδή τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά και θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
1.Αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο και παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη.
2. Ντυνόμαστε με ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα.
3. Χρησιμοποιούμε απαραίτητα καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν βγαίνουμε έξω.
4. Πίνουμε άφθονο δροσερό νερό και τρώμε ελαφριά μικρά γεύματα.
5. Αποφεύγουμε τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων.
6. Δεν εργαζόμαστε κάτω από τον καυτό ήλιο.
7. Κάνουμε πολλά και δροσερά ντους.
8.Διατηρούμε τους χώρους του σπιτιού μας δροσερούς με τη χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρα.
9. Δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα για άτομα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη όπως ηλικιωμένοι, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ή μικρά παιδιά.
Τέλος αν αισθανθούμε δυσφορία, αδυναμία, ζάλη,τάσεις λιποθυμίας, πόνο στο κεφάλι ή στο στήθος ζητάμε τη βοήθεια κάποιου γιατρού.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των δοντιών μας είναι η τερηδόνα. Αυτή είναι μια μόλυνση που οφείλεται σε ένα μικρόβιο. Για να επιβιώσει αυτό το μικρόβιο χρειάζεται ζάχαρη. Αν τη βρει από τις τροφές που τρώμε, τότε παράγει ένα οξύ που καταστρέφει τα δόντια.
Για να προστατευτούμε από την τερηδόνα και να σώσουμε τα δόντια μας, αρκεί να ακολουθήσουμε προσεκτικά τα παρακάτω τρία βήματα.
α) Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε τακτικά τροφές που περιέχουν ζάχαρη όπως γλυκά, παγωτά, σοκολάτες,καραμέλες κ.α.
β)Βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα τουλάχιστον για τρία λεπτά της ώρας.
γ)Επισκεπτόμαστε τακτικά τον οδοντίατρό μας για να ελέγξει την υγεία των δοντιών μας και να επέμβει αν χρειαστεί.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.


Παιδιά, τώρα το καλοκαίρι που περνάτε ξέγνοιαστα τις ώρες σας στη θάλασσα κάτω από τον καυτό ήλιο, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι βλαβερές ακτινοβολίες του μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα σας. Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεχνάτε τους απλούς κανόνες που πρέπει να εφαρμόσετε ώστε να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες της πολύωρης έκθεσής σας στον ήλιο.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες της ημέρας από 11π.μ. έως τις 4 μ.μ.
Βάλτε ειδική αντηλιακή κρέμα για παιδιά, με υψηλό δείκτη προστασίας, σε όλο σας το σώμα, τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε στον ήλιο και στη συνέχεια να την ανανεώνετε κάθε μια ώρα.
Να φοράτε πάντα καπέλο, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι όταν είστε κάτω από τον καυτό ήλιο.
Πιείτε άφθονο νερό γιατί το χρειάζεται ο οργανισμός σας.
Τέλος προτιμήστε να παίζετε κάτω από σκιερά μέρη που σας προστατεύουν.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣTE ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Οι παρακάτω συμβουλές απευθύνονται στoυς μαθητές μας για να μάθουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο (internet) με ασφάλεια. Είναι σημαντικό για τον καθένα σας να γνωρίζει πως μπορεί να προστατευτεί από τους πολλούς κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Γι αυτό ας διαβάσετε όλοι με προσοχή και ας ακολουθήσετε αυτά που προτείνουμε.
1. Σερφάρετε στο διαδίκτυο μαζί με τους γονείς σας.
2.Απαιτήστε ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε να βρίσκεται σε χώρο που τον ελέγχουν οι γονείς σας ή άλλα ενήλικα πρόσωπα.
3.Μη δίνετε ποτέ σε όποιον σας ζητήσει στο διαδίκτυο (internet) προσωπικές πληροφορίες όπως ονόματα ή διευθύνσεις.
4. Αν σας ενοχλήσει ή προσπαθήσει να σας φοβίσει κάποιος μέσω δαδικτύου να το αναφέρετε αμέσως στους γονείς σας.
5.Ελέγξτε τις πληροφορίες που βρίσκετε στο διαδίκτυο με τη βοήθεια των γονέων σας.
6. Μην μπαίνετε σε ιστοσελίδες που είναι όχι μόνο ακατάλληλες για παιδιά αλλά και χαμηλού πνευματικού επιπέδου.
7. Προσέξτε τις φιλίες που κάνετε μέσω Facebook. Αν ένα πρόσωπο δεν είναι αυτό που νομίζατε, διαγράψτε το αμέσως. Καλό είναι να γνωρίζουν και οι γονείς σας τους διαδικτυακούς σας φίλους.
8.Τέλος μην ξεχνάτε ότι η πολύωρη χρήση του διαδικτύου μπορεί να σας αποκόψει από την πραγματική ζωή και τις χαρές της, που είναι τα παιχνίδια και η συναναστροφή με τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Στη συνέχεια παρακολουθήστε με προσοχή το παρακάτω βίντεο της ελληνικής αστυνομίας για τους κινδύνους του διαδικτύου και την άγνοια των γονέων σε αυτό το θέμα.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.

Τώρα που έφτασε το καλοκαίρι και τα σχολικά βιβλία μπήκαν στα συρτάρια, είναι ευκαιρία να κατευθύνουμε τα παιδιά στο διάβασμα βιβλίων που τα ευχαριστούν , τα ψυχαγωγούν και τα διασκεδάζουν.
Ας πάρουμε τα παιδιά μας και ας επισκεφτούμε κάποιο βιβλιοπωλείο, όπου θα τα αφήσουμε να διαλέξουν μόνα τους τα βιβλία που θέλουν να διαβάσουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.
Προσοχή όμως , ποτέ δεν πρέπει να επιβάλλουμε εμείς οι μεγάλοι τα βιβλία που πρέπει να διαβάσουν. Ας αφήσουμε την ελεύθερη επιλογή στα παιδιά και το κέρδος όλων μας θα είναι μεγάλο !