Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

Την τιμητική τους έχουν κάθε  χρόνο  στις 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων. Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;
Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.
Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά.Επειδή όμως  δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους. Κι επειδή είναι και προστάτες των γραμμάτων, καθιερώθηκε αυτή η γιορτή να είναι και γιορτή των γραμμάτων και της ελληνοχριστιανικής παιδείας. Η καθιέρωση αυτή έγινε μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και από το 1842 η γιορτή καθιερώθηκε ως εκπαιδευτική από τη σύγκλητο του πανεπιστήμιου Αθηνών. Η γιορτή αυτή επεκτάθηκε και στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία που την ημέρα αυτή αργούν και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και τελετές στη μνήμη των Αγίων.
Παρακολουθήστε  το  βίντεο  για  τους  τρεις  Ιεράρχες.
 


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

 Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012,, στην Αίθουσα του Κ.Υ.ΒΕ. - Εθνάρχου Μακαρίου 1  στο Περιστέρι,  έγινε  η  απονομή  επαίνων του 6ου Διαγωνισμού του περιοδικού Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στους μαθητές και τις μαθήτριες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  και  Δυτικής  Αττικής. Το  σχολείο  μας   συμμετείχε σε  αυτόν  το  διαγωνισμό  με  επιτυχία  και  βραβεύτηκαν  οι  παρακάτω  μαθητές:Μήτσος  Νικόλαος, Μπουρλέσας  Νικόλαος,Πιπέρου  Ειρήνη,Κάρκα  Κωνσταντίνα,Λουκόπουλος  Γεώργιος  και  Παπαλευθέρη  Εβιάνα. Όλοι  εκφράζουμε  τα  συγχαρητήριά  μας  και  τους  ευχόμαστε  η  βράβευση  αυτή  να  είναι  η  αφετηρία  ακόμα  μεγαλύτερων  διακρίσεων  στην  ακαδημαϊκή  τους  καριέρα.