Προφυλασσόμαστε!!! Προσέχουμε τους συνανθρώπους μας!!! Μένουμε Δυνατοί!!! Θα Νικήσουμε!!!

http://5dim-megars.blogspot.com/

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σχολική Εκδήλωση


Το  σχολείο  μας, στα  πλαίσια  της  ενδοσχολικής επιμόρφωσης,διοργανώνει  επιμορφωτική  εκδήλωση  με  θέμα:
«ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ  ΤΡΟΠΟΙ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΣΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ».
Στην  εκδήλωση  θα  μιλήσει  η  Σχολική  Σύμβουλος 2ης  Περιφέρειας  Δυτ.  Αττικής  κ.  Νίκα  Βαρβάρα.
Η  εκδήλωση  θα  πραγματοποιηθεί  την  Παρασκευή  22  Μαρτίου  2013  στις  11:00 π.μ.  στην  αίθουσα  εκδηλώσεων  του  σχολείου  μας
Η  παρουσία  όλων  σας  θα  μας  χαροποιήσει  ιδιαίτερα  και  θα  αποδείξει  το  έμπρακτο  ενδιαφέρον  για  την  πρόοδο  των  παιδιών  σας.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση - Επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη Μεγάρων.

Στα πλαίσια του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και ιδιαίτερα της ενότητας 9 που αναφέρεται στα "Βιβλία-Βιβλιοθήκες", οι μαθητές του Ε1 τμήματος αφού κατανόησαν πλήρως όλες τις πληροφορίες που δίνονται για τη λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, αποφάσισαν να δανειστούν βιβλία από τη σχολική βιβλιοθήκη και να ετοιμάσουν βιβλιοπαρουσιάσεις και αφίσες για τα βιβλία που θα διάβαζαν. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων...κι όταν παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα βιβλία τους μες στην τάξη, το ταξίδι στη λογοτεχνία, το χιούμορ, τη φαντασία ήταν μαγευτικό, ονειρικό!! Οι μαθητές μετά την ολοκλήρωση της εργασίας επισκέφτηκαν μαζί με τους μαθητές του Ε2 τη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Μεγάρων, όπου η διευθύντριά της τους ενηνέρωσε για τους κανονισμούς λειτουργίας της. Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον έβλεπαν ό,τι είχαν ήδη διδαχθεί...και στην πλειοψηφία τους αποφάσισαν να την επισκεφθούν ξανά και να γίνουν μέλη της!! Και σίγουρα το ταξίδι για τους μαθητές της Ε τάξης στο χώρο του βιβλίου μόλις άρχισε.....!!!
Δείτε  το  παρακάτω  βίντεο  με  τα  έργα  των  παιδιών.

Book Review Slideshow: 5dim-megara’s trip to Μέγαρα was created with TripAdvisor TripWow!